CORONABELEID | update 2 februari 2021

Netwerkpsychologen is ook in deze lock-down-periode gewoon open. We vallen onder de zogenaamde cruciale beroepen. 

De gesprekken vinden net als anders op de voor u bekende locatie plaats. Als u liever wilt beeldbellen, kunt u dat met uw behandelaar overleggen. We blijven uiteraard de algemeen geldende richtlijnen van de RIVM volgen. Bij klachten: blijf thuis. 

Indien u zich vanwege ziekteverschijnselen of door corona-gevolgen in uw thuissituatie niet in staat bent te komen, dan wordt de afspraak in principe een (beeld)belafspraak. Mocht u twijfelen, dan kun u per email overleggen met uw behandelaar.

 De al bekende preventieve maatregelen om de coronaverspreiding zo veel mogelijk tegen te gaan blijven we uiteraard toepassen.

Gezond verstand voorkomt verspreiding van het virus. Daarom:

Bent u verkouden, niest u veel, heeft u koorts en / of keelpijn? Heeft u een vermoeden dat u besmet bent met het Coronavirus? Blijft u dan thuis. Dat doen wij namelijk ook.

Indien u geen klachten heeft, bent u van harte welkom! Het is goed het volgende te weten:

• Kom niet te vroeg of te laat, maar kom – natuurlijk – op tijd
• Behandelaar roept u op het juiste moment
• We schudden geen handen
• Bij binnenkomst graag uw handen desinfecteren met beschikbaar materiaal
• Houd anderhalve meter afstand van anderen
• Als u hoest of niest, doe dat dan in uw elleboog

Bij Netwerkpsychologen kiezen we ervoor om met voldoende ruimte en op afstand (anderhalve meter) met u in gesprek te zijn. Een mondkapje vinden we daarom niet nodig.

Het kan zijn dat in de wachtruimtes van de locaties in Harlingen, Bolsward en Gorredijk ander beleid ten aanzien van mondkapjes geldt.

Namens het gehele team Netwerkpsychologen,

Harry van Keulen

Wij zijn een jonge psychologenpraktijk voor kinderen, jeugd en volwassenen. Met een netwerk van deskundigen en een breed behandelaanbod kunnen we ons toespitsen op uw persoonlijke klachten en behoeften. De nieuwste inzichten worden daarbij toegepast. Samen werken we toe naar een steviger fundament, zodat u zich zekerder voelt en beter in uw vel komt te zitten. In onze praktijk hebben we specialisten in dienst op het gebied van onder andere angstklachten, spanningsklachten, traumaverwerking, somberheidsklachten, burn-outs / overspannenheid, rouwverwerking en (onverklaarbare) lichamelijke klachten. Ook wanneer u simpelweg vastloopt in bepaalde patronen, relatieproblemen heeft of problemen met uw werk, studie of de opvoeding kunt u bij ons terecht.
 

 

Volwassenen

Voor volwassenen bieden we Basis GGZ. Tijdens de behandeling werken we heel gericht aan het oplossen of verminderen van je klachten. Een behandelingstraject duurt ongeveer vijf tot maximaal twaalf sessies per jaar. Hoeveel behandelsessies je nodig hebt, bepaal je vooraf samen met één van onze therapeuten.
 

Kinderen en jeugd

Voor kinderen en jeugd hebben we naast de Basis GGZ ook Specialistische GGZ. Door nauw samen te werken met andere deskundigen kunnen wij bij Netwerkpsychologen allerlei aanvullende en ondersteunende mogelijkheden van zorg bieden. Het aanvragen van PGB of WMO-gelden is voor ons bekend terrein doordat we samenwerken met Aardema Thuiszorg.
 

Opvoeding en ontwikkeling

Ook met allerlei opvoedingsvragen kunt u bij Netwerkpsychologen terecht. Soms weet je het als ouder niet meer en dan is het prettig als iemand even meedenkt. Is dit gedrag nu gewoon voor kinderen van deze leeftijd? Of zou er iets aan de hand zijn? Denk hierbij bijvoorbeeld aan aandachtsproblemen, somberheid van uw kind, een negatief zelfbeeld, in gesprek kunnen gaan met uw kind, maar ook over bijvoorbeeld uw eigen twijfels als ouder. We hebben specialisten in onze praktijk die u graag ondersteunen en adviseren.
 

Wachttijden

  • Leeuwarden circa 16 – 18 weken;
  • Harlingen 12 weken;
  • Bolsward circa 12 weken;
  • Kinderen en jeugd 10 weken;
  • Psychodiagnostisch onderzoek kinderen en jeugd 12 – 14 weken.

   

  Wachtlijstbemiddeling

  Bij Netwerkpsychologen vinden we dat de intake een start van de behandeling is. Er zit bij ons dus geen tijd tussen de intake en de behandeling. De NZA meldt hierover: “Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”

  Netwerkpsychologen heeft een klanttevredenheidsonderzoek gedaan. Uit dit onderzoek blijkt dat onze cliënten Netwerkpsychologen beoordelen met een 8,4.