Dagbesteding

Als u alleen woont, kan het soms best lastig zijn om invulling te geven aan uw dag. Aardema Dagbesteding biedt voor (jong)volwassenen in Franeker en voor ouderen in Nieuwehorne de mogelijkheid om mee te doen met allerlei activiteiten. Wekelijks is er een programma en u kiest zelf waar u aan mee wilt doen. Het team bestaat uit betrokken medewerkers en vrijwilligers, die aandacht hebben voor wat u nodig heeft en er samen met u een leuke dag van maken!

“Altijd maar alleen zitten vind ik niks. Dankzij de Dagbesteding bij Aardema heb ik gezelligheid.” 

R. van der Ploeg

VOOR WIE?

Aardema Dagbesteding is er voor (jong)volwassenen op onze locatie in het hart van Franeker. Voor ouderen bieden we dagbesteding op een warme locatie in Nieuwehorne. Kies hieronder wat op u van toepassing is voor meer informatie of meldt u direct aan via één van onze medewerkers op telefoonnummer 088 008 63 00. Na aanmelding wordt u thuis bezocht door de coördinator van de dagbesteding. U krijgt dan meer informatie, er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor dagbesteding en wanneer u eventueel kunt komen.

VOOR WIE?

Locaties

Franeker

Godsacker 15
8801 LM Franeker

Ondersteuning voor (jong)volwassenen

In het hart van Franeker, op een kleinschalige locatie, bieden wij ondersteuning aan (jong)volwassenen. Je krijgt hier de kans om jezelf te ontwikkelen, passend bij jouw behoeften. Onze professionals stellen iedere week een gevarieerd programma op met verschillende activiteiten. Zo kun je deelnemen aan (groeps)activiteiten, zoals samen koken, maar ook het maken van een dagelijkse planning behoort tot de mogelijkheden. We vinden het belangrijk om te kijken naar wat jij wil leren. Denk hierbij aan samen boodschappen doen, houtbewerking of schilderen. Bij ons werk je samen met de begeleiders aan jouw persoonlijke doelen, leer je te denken in mogelijkheden en krijg je zelf de regie over je leven!

Aanmelden

Dagbesteding wordt vergoed door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Wel is er sprake van een aan het inkomen gerelateerde eigen bijdrage. Voor dagbesteding kun je je aanmelden via de coördinator Dagbesteding, telefoonnummer 088 008 63 00. Na aanmelding word je thuis bezocht door de coördinator. Je krijgt dan meer informatie en er wordt bekeken of je in aanmerking komt voor dagbesteding en wanneer je eventueel kunt komen.

Nieuwehorne

Schoterlandseweg 104
8414 LZ Nieuwehorne

Ondersteuning voor ouderen

Aardema Dagbesteding biedt ouderen de mogelijkheid om mee te doen aan allerlei activiteiten in het Aardema Huys in Nieuwehorne. Het dagprogramma zorgt voor dagelijkse routine en voorkomt een sociaal isolement en eenzaamheid.

De dag wordt begonnen met gezamenlijk koffiedrinken en bijpraten. Daarnaast is er gelegenheid voor een spelletje, handwerken, knutselen, wandelen, enzovoort. Iedere week stellen wij een programma hiervoor op die is afgestemd op de individuele cliënt. ‘s Middags wordt er gezamenlijk warm gegeten. In Nieuwehorne hebben wij een huiselijke sfeer die warm en vertrouwd aanvoelt.

Vergoeding

Dagbesteding wordt vergoed door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Wel is er sprake van een aan het inkomen gerelateerde eigen bijdrage.

Aanmelden

Voor dagbesteding kunt u zich aanmelden via de coördinator Dagbesteding, telefoonnummer 088 008 63 00. Na aanmelding wordt u thuis bezocht door de coördinator. U krijgt dan meer informatie en er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor dagbesteding en wanneer u eventueel kunt komen.