Over ons

Wij zijn een psychologenpraktijk voor kinderen, jeugd en volwassenen met vestigingen in Bolsward, Harlingen en Leeuwarden. Met een netwerk van deskundigen en een breed behandelaanbod kunnen we ons toespitsen op uw persoonlijke klachten en behoeften. De nieuwste inzichten worden daarbij toegepast. Samen werken we toe naar een steviger fundament, zodat u zich zekerder voelt en beter in uw vel komt te zitten. In onze praktijk hebben we specialisten in dienst op het gebied van onder andere angstklachten, spanningsklachten, traumaverwerking, somberheidsklachten, burn-out / overspannenheid, rouwverwerking en (onverklaarbare) lichamelijke klachten. Ook wanneer u simpelweg vastloopt in bepaalde patronen, relatieproblemen heeft of problemen met uw werk, studie of de opvoeding kunt u bij ons terecht.

Voor wie?

Volwassenen

Voor volwassenen bieden we Basis GGZ. Tijdens de behandeling werken we heel gericht aan het oplossen of verminderen van je klachten. Een behandelingstraject duurt ongeveer vijf tot maximaal twaalf sessies per jaar. Hoeveel behandelsessies je nodig hebt, bepaal je vooraf samen met één van onze therapeuten.

Kinderen en jeugd

Voor kinderen en jeugd hebben we naast de Basis GGZ ook Specialistische GGZ. Door nauw samen te werken met andere deskundigen kunnen wij bij Netwerkpsychologen allerlei aanvullende en ondersteunende mogelijkheden van zorg bieden. Het aanvragen van PGB of WMO-gelden is voor ons bekend terrein doordat we samenwerken met Aardema Thuiszorg.

Opvoeding en ontwikkeling

Ook met allerlei opvoedingsvragen kunt u bij ons terecht. Soms weet je het als ouder niet meer en dan is het prettig als iemand even meedenkt. Is dit gedrag nu gewoon voor kinderen van deze leeftijd of is er iets aan de hand? Denk bijvoorbeeld aan aandachtsproblemen, somberheid, een negatief zelfbeeld, (niet) in gesprek kunnen gaan met uw kind, maar ook over bijvoorbeeld uw eigen twijfels als ouder. We hebben specialisten in onze praktijk die u graag ondersteunen en adviseren.

wachtlijsten

Wachtlijsten en bemiddeling

Bij Netwerkpsychologen vinden we dat de intake een start van de behandeling is. Er zit bij ons dus geen tijd tussen de intake en de behandeling. De NZA meldt hierover: “Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”

Gemiddelde wachttijden

 • Leeuwarden 16 – 18 weken;
 • Harlingen circa 6 weken;
 • Bolsward circa 4 weken;
 • Kinderen en jeugd circa 4 weken;
 • Psychodiagnostisch onderzoek kinderen en jeugd 12 – 14 weken.

locaties

Leeuwarden

Willemskade 30
8911 BC Leeuwarden
telefoon 088 0086300
fax 084 8676234

Harlingen

Kimswerderweg 41a
8862 TR Harlingen
telefoon 088 0086300
fax 084 8676234

Bolsward

Bolwerkplein 8
8701 XE Bolsward
telefoon 088 0086300
fax 084 8676234

Ons team

Harry van keulen

Harry van keulen

Operationeel directeur en orthopedagoog-generalist | Leeuwarden

Ik werk veel met jeugd en jongeren maar zie af en toe ook volwassenen. Indien mogelijk/nodig pas ik EMDR toe. Voor mijn werkzaamheden bij Netwerkpsychologen heb ik ruim 20 jaar in allerlei vormen van (speciaal) onderwijs gewerkt. Het is voor mij erg belangrijk een goede klik te hebben met degene waarmee ik in gesprek ben, ongeacht de leeftijd.

 • NVO geregistreerd: 8022
 • BIG geregistreerd: 99927225231
Janneke Faber

Janneke Faber

Orthopedagoog-generalist, EMDR | Leeuwarden

Ik werk zowel met kinderen, jongeren als volwassenen. Ik richt mij met name op trauma gerelateerde klachten, angst- en stemmingsklachten. Ik werk vanuit verschillende invalshoeken, waaronder EMDR en technieken uit de cognitieve gedragstherapie.

Voor mijn werkzaamheden bij Netwerkpsychologen heb ik jarenlang als behandelaar gewerkt binnen een eigen praktijk. Vanuit deze praktijk ben ik nu als supervisor verbonden aan post-masteropleidingen en herregistratietrajecten voor het SKJ.

 • NVO geregistreerd: 8587
 • BIG geregistreerd: 29926948831
Suzanne Zijlema

Suzanne Zijlema

Orthopedagoog

Bij Netwerkpsychologen voer ik psychologisch onderzoek en behandeling uit bij kinderen, jongeren en hun systeem. In mijn behandelingen maak ik veelvuldig gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, waarbij ik zo goed mogelijk probeer aan te sluiten bij de persoonlijke wensen en behoeften van de cliënt.

Monique van de Werff

Monique van de Werff

Psycholoog, Cognitieve Gedragstherapeut, EMDR | Leeuwarden

Ik werk voornamelijk met (jong)volwassenen met diverse problematiek. In de behandeling pas ik veelvuldig cognitieve gedragstherapie, emotiehantering en EMDR toe. Het geeft mij een goed gevoel mensen te helpen om inzicht te krijgen in hun eigen denken en handelen, en om eigen krachten weer naar boven te halen. Ik geef graag praktische handvatten waar mensen zelf mee aan de slag kunnen. Ik heb hiernaast veel samengewerkt met fysiotherapeuten in chronische pijnrevalidatietrajecten.

Sanne Romp

Sanne Romp

Kinder- en jeugdpsycholoog | Leeuwarden

Ik werk veel met kinderen, jongeren en het gezin. Naast systeem-therapeutische interventies, pas ik regelmatig EMDR toe en gebruik ik cognitief therapeutische technieken. Tevens voer ik psychologisch onderzoek uit bij allerhande problematiek.

 • In opleiding tot systeemtherapeut NVRG.
 • Geregistreerd onder NIP-nummer: 212555
Babette de Haan

Babette de Haan

GZ-Psycholoog, EMDR | Leeuwarden, Bolsward

Ik ondersteun mensen die te maken hebben met verscheidene klachten, zoals een burn-out, depressie, angstklachten, spanningsklachten en persoonlijkheidsproblemen. Daarbij pas ik traumaverwerking (EMDR) en Acceptance Commitment Therapie (ACT) toe en gebruik ik vaak het programma Voluit Leven. Ook heb ik ervaring met oplossingsgerichte therapie en Cognitieve Gedragstherapie. Verder heb ik de opleiding tot Mindfulnesstrainer gedaan bij SeeTrue.

Ik vind het persoonlijke contact heel belangrijk en ik vind het belangrijk om samen te onderzoeken wat je graag anders wilt in je leven.

 • Geregistreerd onder BIG-nummer: 49063360125
Ryanne Vrieling

Ryanne Vrieling

GZ-Psycholoog, Cognitieve Gedragstherapeut, EMDR | Leeuwarden, Gorredijk

Ik geef overwegend individuele Cognitieve Gedragstherapie aan volwassenen. Ook geef ik EMDR-therapie en pas ik technieken uit andere stromingen, zoals mindfulness, toe. In de behandeling blijf ik goed kijken naar wat de cliënt nodig heeft. In de praktijk zie ik mensen met uiteenlopende klachten, waarbij ik vooral veel ervaring heb opgedaan in het werken met mensen met angst-, stemmings-, trauma gerelateerde-, (psycho)somatische- en burn-outklachten.

 • Geregistreerd onder BIG-nummer: 39913990525
Mirjam van Rijswijk

Mirjam van Rijswijk

Secretariaat

Als u met ons belt, krijgt u hoogstwaarschijnlijk mij aan de telefoon. Ik ondersteun de psychologen en therapeuten daar waar nodig. Ik leg contact met de cliënten en zorg dat u bij de juiste psycholoog / therapeut wordt ingepland. Verder zorg ik voor de administratieve afhandeling van mail, post en telefoon.

Aanmelden

U kunt zich zowel telefonisch via 088 008 63 00 als via het formulier hieronder bij Netwerkpsychologen aanmelden.
Na aanmelding krijgt u binnen twee van ons een bevestiging per mail waarin een aantal zaken wordt toegelicht. Als u graag nader contact wilt, kan dat het beste via info@netwerkpsychologen.nl.

In bezit van verwijsbrief van de huisarts

10 + 15 =